Hoe de beste verhuisdozen kopen op de markt?

Indien je een verhuis in de steigers hebt staan betekent dat uiteraard dat er behoorlijk wat geregeld dient te worden. Het spreekt voor zich dat je er onder meer rekening mee zal willen houden dat je over de mogelijkheid moet beschikken om je inboedel te kunnen verhuizen van de oude naar de nieuwe woning. Doe je dat? Dan is het doorgaans een aanrader om daarvoor gebruik te maken van kwalitatieve verhuisdozen. Bij verhuisdozen kopen zijn er wel een aantal verschillende factoren waar je beslist aandachtig voor zal willen zijn. Wil je hier nu graag alles over te weten komen? Dan is het met zekerheid de moeite waard om even de onderstaande informatie door te gaan nemen.

Wat maakt verhuisdozen in de praktijk zo speciaal?

We kunnen ons best voorstellen dat veel mensen vermoeden dat verhuisdozen kopen eigenlijk gewoon gelijk staat aan het aankopen van andere standaard kartonnen dozen. Dit gezegd hebbende is dat niet helemaal correct, integendeel. Je moet er immers in de praktijk rekening mee houden dat ervoor verhuisdozen andere eisen kunnen gelden dan voor dozen waarin je spullen gaat versturen. Wat dit betreft kan je meer concreet denken aan de eisen die je hieronder terug kan vinden: 

  • Ze dienen bij voorkeur te beschikken over een dubbele bodem;
  • Handvaten zijn bijzonder welkom bij het aanschaffen van verhuisdozen;
  • Vaak zijn deze dozen ook voorzien van een plaats waar je op kan schrijven; 

Bij het aankopen van dozen die specifiek gebruikt zullen worden om mee te gaan verhuizen is het hoe dan ook altijd een aanrader om met bovenstaande aandachtspunten rekening te houden. 

Kan je de kostprijs bij verhuisdozen kopen drukken of niet?

Ga je verhuisdozen kopen? Dan zal je natuurlijk ook graag willen letten op de kosten die dit met zich meebrengt. Bij het aanschaffen van verhuisdozen is het zo dat er een aantal niet onbelangrijke bespaartips toegepast kunnen worden die kunnen helpen om de kosten te drukken. Benieuwd om welke bespaartips het hierbij gaat? Je ontdekt ze meteen hieronder!

  • Vergelijk de prijzen van de dozen bij verschillende aanbieders; 
  • Controleer de kwaliteit van de dozen, want deze kan wel degelijk verschillen;
  • Tracht bij voorkeur een grotere hoeveelheid aan dozen in één keer aan te schaffen;

Pas je de hierboven aangehaalde bespaartips toe? Dan zal meteen duidelijk worden dat je daardoor de kostprijs bij verhuisdozen kopen aanzienlijk kan beperken. 

Beter verhuisdozen kopen of toch maar huren?

Verhuisdozen kopen is niet de enige mogelijkheid waarover je beschikt. In de praktijk is het dan ook zo dat je tevens over de mogelijkheid beschikt om verhuisdozen te huren. Voor heel wat mensen blijkt echter te gelden dat men toch duidelijk over de voorkeur beschikt om dozen aan te schaffen… en dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. De kans is in eerste instantie zeer groot dat je niet van plan bent om slechts één keer tijdens je leven te verhuizen. Bovendien is het zo dat verhuisdozen ook nog een extra doel vervullen nadat ze dienst hebben gedaan tijdens de verhuis. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak gebruikt om spullen op te bergen in de kelder of op zolder. Daarnaast vinden veel mensen het ook gewoon niet prettig om te weten dat heel wat andere mensen reeds voorheen gebruik hebben gemaakt van die dozen. Ook dat speelt ongetwijfeld een niet onbelangrijke rol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *