Hoe een auto te kopen – Kopen als een monteur

Wanneer een bouwer een huis koopt, kunt u er zeker van zijn dat het geen termieten of een zwakke fundering heeft. Wanneer een monteur voor een auto winkelt, is er een vergelijkbare verwachting, maar er is meer aan het werk dan een eenvoudige inspectie van het voertuig. Wanneer een monteur een auto zoekt, moet hij de verkoper en de geschiedenis van de auto beoordelen als de grootste indicatie van wat hij moet kopen en wat hij moet vermijden.

Elke auto heeft onderhoud nodig om goed te kunnen rijden en elke autobezitter heeft een ander idee wat “onderhoud” betekent. Door geïnformeerde vragen aan de verkoper te stellen, kunt u vaak bepalen of de auto regelmatig is onderhouden. Daarom kan een auto een iets hogere gepercipieerde waarde hebben als deze maar één eigenaar heeft gehad. Als deze persoon goed voor de auto heeft gezorgd, dan heb je een gebruikte auto gevonden die zijn hele leven goed is onderhouden – en dat is een goede zaak. Vraag bijvoorbeeld eens of er aandacht is besteed aan de olie of dat er Car additives zijn toegevoegd

Meestal zoekt een monteur naar aanwijzingen bij de verkoper en de auto zelf die goed is onderhouden of misbruikt/verwaarloosd. Er zijn een aantal verschillende delen van de auto die moeten worden geïnspecteerd op schade of verwaarlozing. Helemaal bovenaan de lijst met te vermijden dingen staat elke transmissie, vooral automatische, die zich vreemd gedraagt ​​tijdens het rijden of een soort jankend of knarsend geluid maakt. U wilt idealiter geen auto kopen met grote problemen, maar transmissies zijn bijzonder duur en een nieuwe vervanging kost vaak meer dan de waarde van de auto zelf.

Als onderdeel van de mechanische inspectie moet u ook zoeken naar rook, lekken of druppels, fysieke schade, roest en rot, evenals een aantal andere mechanische componenten. Voertuigen die zelfs maar een paar weken of langer in de stalling hebben gestaan ​​of hebben gestaan, hebben vaak extra reparaties nodig die een dagelijkse bestuurder misschien niet heeft.

Waar een slimme shopper of prijsbewuste monteur extra geld kan besparen bij het kopen van een auto, is door perifere en lange termijnkosten in overweging te nemen, zoals verwachte levensduur, kosten en beschikbaarheid van vervangende onderdelen, verzekeringspremies, brandstofverbruik en voertuigreputatie / consumentenbeoordelingen.

Het meest gebruikelijke proces bij het kopen van een auto is om het voertuig te inspecteren en een proefrit te maken en een bod uit te brengen dat meestal lager is dan de vraagprijs. Zodra er over de prijs is onderhandeld, wordt een aanbetaling gedaan die gelijk is aan 10% van de waarde van de verkoop, of een ander bedrag dat door beide partijen is overeengekomen, en wordt een ontvangstbewijs opgeschreven en ondertekend door beide partijen. Het verdient de voorkeur om rijbewijsgegevens op deze bon op te nemen om de transactie te legitimeren en de koper en de verkoper te beschermen.

Op de meeste plaatsen moet een auto, voordat hij legaal kan worden bestuurd, een keuring, een emissietest of beide doorstaan. Als een auto een veiligheidscertificering vereist voordat u wettelijk eigenaar kunt worden, omvat dit items die relevant zijn voor de veiligheid, zoals remmen, banden, stuurinrichting, lichten, spiegels, frame en carrosserie enz. Deze items moeten worden gerepareerd voordat het voertuig naar uw naam.

Bij het overzetten van een auto op uw naam betaalt u hoogstwaarschijnlijk belasting over de prijs die u voor de auto heeft betaald. Daarnaast betaal je transferkosten en administratiekosten en heb je ook een verzekering nodig. De verzekering vereist op de meeste plaatsen informatie over de auto, inclusief het veiligheidscertificaat en de resultaten van de emissietest.

Zodra u een geldige verzekering kunt bewijzen, kunt u kentekenplaten voor de auto verkrijgen en legaal ermee gaan rijden. De periode nadat u de auto heeft gekocht en voordat u er legaal in kunt rijden, kunt u een tijdelijke verzekering per dag afsluiten om het verplaatsen van het voertuig en het uitvoeren van deze taken te vergemakkelijken. Het exacte proces dat in uw regio vereist is, hangt af van waar u woont.

Hoe meer onderzoek u doet voordat u naar auto’s gaat kijken, hoe beter u een weloverwogen beslissing kunt nemen en een goede deal kunt herkennen wanneer u er een vindt. Kijk ook eens Ardina Car Care voor onderhoud onderdelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *