Nieuw auto – Even een check doen

Een voertuig kopen is voor veel mensen grote opgave. Je doet het niet elke dag en je geeft vaak duizenden euro’s uit. Dan wil je natuurlijk zeker weten dat het een goede voertuig is.
Vaak heb je al een idee van het merk of model die je wilt kopen en je zoektocht begint vaak met rond speuren op het internet. Soms ontbreekt er nog weleens aan de informatie die erbij wordt vermeld. Heb je een leuke voertuig gezien dan is meestal de tweede stap om even een kenteken check te doen. Hiermee zie je direct de basisgegevens over de auto.

Voertuig basisgegevens

Zo’n check geeft al snel de nodige informatie die je wilt weten zoals het aantal eigenaren, kilometerstand logisch of onlogisch, terugroepacties enzovoort. Is het kenteken niet bekend, vraag dan bij de aanbieder of je deze kunt krijgen. Net zo belangrijk is de algemene periodieke keuring. Het liefst wil je een voertuig kopen die nog een jaar lang APK heeft. Zodat jij deze kosten niet hoeft te maken, wel zo handig. Sinds enige tijd is de mogelijkheid beschikbaar om te controleren of de tellerstand van een voertuig logisch is. Dit werd voorheen gedaan door de Nationale Autopas (overgenomen door de rdw). Onder de tabblad tellerstanden wordt de oordeel vermeld en het jaar van laatste km-registratie. Al deze gegevens worden opgeslagen bij de rdw.

En als laatste, jammer genoeg is het niet mogelijk om met deze check direct een antwoord te krijgen op de vraag hoeveel is mijn auto waard. Wellicht ook wel logisch, want om tot een prijs te komen heb je meer informatie nodig dan alleen de technische eigenschappen. Zo is belangrijk om te kijken hoe de onderhoud is, de conditie aan binnen- en buitenkant.
De website werkt als volgt: vul het kenteken in het gele kenteken veld en klik op zoeken. Je krijgt dan direct, verdeeld in diverse tabbladen, de informatie die je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *