Zijn Duitse of Japanse auto’s meer geschikt voor cartuning?

Waarom zijn Japanse auto’s betrouwbaarder dan Duitse auto’s?

Japanse en Duitse automakers zijn op de top van de lijst als het gaat om auto’s techniek. Veel autofans hebben een sterk vooroordeel voor bepaalde merken en modellen, en met name Duitse en Japanse auto’s hebben een trouwe schare fans. In beide landen worden hoge kwaliteitseisen gesteld en de voertuigen die zij produceren, voldoen aan die eisen.

Beiden zullen elk detail van elk onderdeel van het voertuig tot het uiterste ontwikkelen. Maar toch, ze zijn niet vergelijkbaar. Ze zijn verschillend in meerdere aspecten, stijl, snelheid, prestaties, prijs, en het allerbelangrijkste, Betrouwbaarheid.

Ondanks het feit dat Duitse ingenieurs zo nauwkeurig zijn over hun auto ontwerp en productie, gaan ze toch vaker stuk dan de Japanse auto’s. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen Japanse en Duitse auto’s, en de belangrijkste vraag beantwoorden: Waarom zijn Japanse auto’s betrouwbaarder dan Duitse auto’s?

Verschillende Doelgroepen

Japanse auto’s worden in grote aantallen in massa geproduceerd. Onderdelen worden geproduceerd met duurzame, goedkope materialen die gemakkelijk kunnen worden gereproduceerd. Het is ook vermeldenswaard dat de bekendste Japanse autofabrikanten (Toyota en Honda) zeer bedreven zijn in het bouwen van kleine, bescheiden auto’s.

Bij de Duitse autofabrikanten liggen de zaken echter iets anders.

Als je de namen Audi, Mercedes-Benz, BMW en Porsche hoort, wat komt er dan in je op? Het beste van de Duitse automakers kan worden samengevat in slechts drie woorden. Vermogen, snelheid en luxe. Kracht en snelheid zijn bekende attributen van Duitse auto’s. Het zijn kunstwerken die ontworpen zijn om u zo snel mogelijk van punt A naar punt B te brengen. Duitse autofabrikanten zijn een goede gok als dit uw doel is.

Tip: bumper onderdelen

Overheersende verkoop

Japanse auto’s zijn meer gericht op massaproductie. Ze richten zich op mensen die op zoek zijn naar een betrouwbaar vervoermiddel. Zelfs als de auto defect raakt, is hij gemakkelijk te repareren en zijn de onderdelen goedkoper.

Maar als het gaat om de Duitse auto’s, is het verhaal anders. Deze auto’s zijn meer gericht op prestaties en snelheid. Ze zijn ook duurder in vergelijking met Japanse auto’s.

Deze oriëntatie leidt tot meer dominantie voor de Japanse autofabrikanten als het gaat om de verkoop.

Kwaliteit versus kwantiteit

Het doel van Japanse autofabrikanten is om zo veel mogelijk auto’s te verkopen. Ze streven ernaar voertuigen zo snel mogelijk te produceren, terwijl ze gebruik maken van goedkopere onderdelen. Deze voertuigen zijn vrij goedkoop, en dit is te wijten aan de lagere kosten.

Duitse fabrikanten hechten veel waarde aan onderdelen van hoge kwaliteit. Elke dag verbeteren en innoveren deze autofabrikanten hun producten om een standaard te zetten voor auto-ontwerp. Als u op zoek bent naar onderdelen voor Porsche of BMW, zult u die dus niet snel ergens kunnen krijgen.

Betrouwbaarheid (andere mentaliteit)

Duitse en Japanse ingenieurs ontwerpen en bouwen elk onderdeel van een machine van de grond af op. Het resultaat is dat alles precies zo zal lopen als de ingenieur het heeft gezegd.

Ondanks hun aandacht voor detail, hebben Duitse voertuigen een hoger percentage defecten. Dat is niet omdat ze slecht ontworpen zijn, maar omdat Duitsers de voorschriften respecteren, zich er volledig aan houden en van anderen verwachten dat ze hetzelfde doen.

Uitgelicht: Motorkap

Wanneer een Japans bedrijf daarentegen een product ontwerpt, denken ze na over hoe hun klanten het zullen gebruiken en wat ze kunnen doen om te voorkomen dat hun voertuigen en andere apparaten het begeven. Wie Duitse producten koopt, moet de instructies in de Duitse handleiding nauwkeurig opvolgen.

Het product zal falen als de consument het te ver drijft. Buiten de eisen zijn Japanse spullen tegen veel meer misbruik bestand en blijven ze langer werken.

Dit is niet omdat de Duitse motoren slecht ontworpen zijn of enkele gebreken hebben. Integendeel, ze zijn zeer precies en gedetailleerd ontworpen. Maar het probleem is dat Duitse motoren zijn ontworpen voor hoge prestaties, wat betekent dat ze op hun hoogste prestaties punten uit de vervaardiging, zonder enige tuning of mods.

Terwijl de Japanse motoren niet op het hoogste niveau in hun standaard vorm. Ze worden gedowngraded om minder vermogen te produceren en nog langer mee te gaan.

Dit punt wordt duidelijk ondersteund door het feit dat veel autoliefhebbers in staat zijn om een enorme hoeveelheid vermogen te produceren uit Japanse motoren na een aantal modificaties en tuning ups, die oplopen tot x2 of zelfs x3 en meer. Dit is niet het geval bij Duitse auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *