Kies de milieuvriendelijke motorolie: Kroon olie

Autofabrikanten kopen tegenwoordig niet alleen steeds meer milieuvriendelijke elektrische auto’s of hybride, maar ook steeds meer onderdelen, schoonmaakmiddelen of olie dat milieuvriendelijk is. Kroon olie is daarbij een van de milieuvriendelijkste motoroliën in de autowereld en wordt ook steeds meer gebruikt. Ze zijn namelijk ook verplicht om steeds zuinigere en schonere motoren te ontwikkelen en kroon olie is dan wel de beste duurzame motorolie op dit moment. Wat is kroonolie? Kroon olie is een smeermiddel voor de motor wat biologisch afbreekbaar is.

Bijdragen aan milieuvriendelijk rijden

Bent u van plan een nieuwe auto te kopen? Dan is het wellicht een idee om een elektrische auto te overwegen. Niet alleen omdat u dan een steentje bijdraagt aan een beter milieu maar ook omdat steeds meer autofabrikanten zoals BMW en Volkswagen als toekomstperspectief geen benzine auto’s meer willen maken. Mocht je daar momenteel toch geen interesse of geld voor hebben dan kunt u op andere manieren bijdragen om toch een beetje aan het milieu te denken. Oliehandel kan je bijvoorbeeld advies geven over welke olie er in je auto hoort en welke je daarbij kan kiezen die toch milieuvriendelijk is. Elke motor dient namelijk eens in de zoveel jaar gesmeerd te worden door olie. Kroon olie is daarentegen ook niet veel duurder dan andere vergelijkbare minder milieuvriendelijke oliën.

Wat doet motorolie?

Misschien denk je nu tijdens het lezen van dit artikel wel maar wat doet motorolie precies? De taak van motorolie is dat de overtollige vuil en slijtage deeltjes te binden en ervoor te zorgen dat de glijdende onderdelen van elkaar worden gehouden zodat er geen schuurplekken ontstaan. Als motorolie niet snel wordt aangebracht kan dat slecht zijn voor je motor omdat die zo sneller roest en dat kan erg gevaarlijk zijn. Onderhoudt je auto dus goed en laat de motor ook jaarlijks nakijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *