Première van het “TECHART-interieur ROLF BENZ” voor de Porsche Cayenne

Oktober 2018 – Grote première bij Rolf Benz: voor de automobielvakpers onthulden Rolf Benz en TECHART uit Leonberg het actuele Porsche Cayenne-model met een innovatieve inrichtingslijn van Rolf Benz.

TECHART Automobildesign GmbH werd in 1987 opgericht en is actief als tuningspecialist van Porsche-modellen. Rolf Benz AG & Co. KG bestaat sinds 1964 en staat bekend als het bekendste merk voor gestoffeerde meubels van Duitsland. Eind 2017 namen de verantwoordelijken van TECHART contact op met Rolf Benz met het voorstel om een gezamenlijke inrichtingslijn voor de Porsche Cayenne te ontwikkelen.

Jürgen Mauß, voorzitter van de raad van bestuur van Rolf Benz: “Deze uitdaging namen wij maar al te graag aan. Wij zien de samenwerking met TECHART als een spannende merktransfer. De elegante, comfortabele woonkamerlook van Rolf Benz wordt overgezet naar het interieur van de Porsche Cayenne.”

De Porsche Cayenne straalt elegantie, oog voor detail en comfort uit. Het merk ROLF BENZ staat voor design, comfort en diepgaande kennis van wonen – ideale voorwaarden om het interieur van de door TECHART verfraaide Porsche Cayenne op een heel nieuwe manier met zijn uiterlijk te verbinden.

Het “TECHART-interieur ROLF BENZ” is ontworpen door Bettina Hermann, bij Rolf Benz verantwoordelijk voor het product- en designmanagement. Zij liet zich inspireren door de toekomst van het autonome rijden en de veelbesproken gerieflijkheid die ontleend is aan het Deense trendbegrip “Hygge”. Daarvoor heeft zij verrassende. nieuwe materiaal-, functie- en kleurencombinaties gevonden.

De materialen die geheel in de Rolf Benz-look zijn gehouden, zijn natuurlijk, elegant en hoogwaardig. Een mix van stof, leer en handgeweven voetmatten maken de Porsche Cayenne tot een echte feelgood ruimte. Zelfs de uitstraling van een nonchalant gestoffeerde bank heeft Rolf Benz overgebracht in het interieur – met ambachtelijke plooien die door TECHART Manufaktur perfect zijn omgezet.

Voor de stoelen heeft Rolf Benz een hoogwaardige wollen stof gekozen die men tot nu toe nog niet aantrof in voertuiginterieurs. Er ontstaat een nieuw, zacht gevoel en akoestiek. De kleuren zijn eveneens overgenomen uit de Rolf Benz-woonwerelden: Umbra, Bleu en Cappuccino. Een fraaie champagne-tint zorgt voor een elegante onderstreping van de concaaf-convexe buitenvorm van de Cayenne.

Tobias Beyer, directeur van TECHART: “De door ons geïndividualiseerde Porsche Cayenne overtuigt door een aangename, niet opdringerige luxe, hij straalt een gevoel van onthaasting uit en staat garant voor de hoogste verblijfkwaliteit. Door de grote hoeveelheid stof en de perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen hebben wij een uniek reiscompartiment gecreëerd. Er is meer dan 80 vierkante meter van het fijnste materiaal verwerkt en afgezien van de displays en enkele schakelaars werd elk oppervlak van het interieur opnieuw vormgegeven en bewerkt – perfect tot in de kleinste details.”

Informatie bij: www.rolf-benz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *