Wat is de beste autoverzekering voor een Porsche

Wat is de beste autoverzekering voor een Porsche?

Bezit u een Porsche of staat u op het punt om zo’n fraaie bolide aan te schaffen, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat u die kostbare wagen graag zo goed mogelijk wilt verzekeren. Niet alleen vanwege eventuele schades of diefstal, maar ook gewoon omdat u zonder geldige autoverzekering voor uw Porsche er gewoonweg niet mee rond mag rijden op de openbare weg. In tegenstelling tot bezitters van goedkopere auto’s stuiten Porsche-bezitters helaas meer dan eens op het probleem dat de beoogde verzekeraar hen niet als klant wil accepteren. Een veelgehoorde afwijzingsreden is dan dat het risico voor de assurantiemaatschappij te groot is en dat men het daarom niet aandurft om een autoverzekering met de klant af te sluiten. Op het eerste gezicht wellicht een begrijpelijke afwijzingsreden, maar is deze ook terecht?

Alleen te verzekeren tegen hoge premies

Als een Porsche-bezitter zijn wagen allrisk wil verzekeren dan kijkt de verzekeringsmaatschappij voor het bepalen van de premie en het risico altijd naar de nieuwwaarde van de auto. Die ligt bij een Porsche al snel (ruim) boven de 80.000 euro. Verzekeraars die wel het risico aandurven gaan alleen maar overstag als de verzekerde bereid is een torenhoge verzekeringspremie te betalen. Als we dit soort situaties echter nader onder de loep nemen, dan blijken dat soort hoge premies voor Porsche-rijders in de praktijk eigenlijk nergens voor nodig te zijn.

Beperkter in gebruik

Van de meeste Porsche-rijders is namelijk bekend dat ze erg zuinig op hun wagen zijn. Op de momenten dat ze er niet in rondrijden staat het voertuig doorgaans veilig in een goed afsluitbare garage gestald. In veel gevallen wordt een Porsche ook niet elke dag van de week door de bezitter gebruikt. Vaak zijn Porsche-bezitters ware autoliefhebbers, die over meerdere luxe en mogelijk mindere luxere auto’s kunnen beschikken. Dit betekent concreet dat de verzekerde Porsche per saldo minder vaak op de openbare weg rondrijdt en geparkeerd staat, waardoor de kans op schade en diefstal aanmerkelijk wordt verkleind.

Opvallend ongeliefd bij autodieven

Een bijkomend voordeel van Porsches is dat het opvallende verschijningen in het straatbeeld zijn. Dit betekent doorgaans dat ze gemakkelijker opgespoord kunnen worden als een autodief ermee aan de haal gaat. Het feit dat deze luxe voertuigen onder meer van GPS-tracking voorzien zijn zorgt ok nog eens voor een hoge mate aan ontmoediging bij het dievengilde. De groten herkenbaarheid van Porsches heeft als bijkomend voordeel dat de gestolen voertuigen lastig verkocht kunnen worden. Dit zijn stuk voor stuk factoren waar autodieven rekening mee houden als ze hun slag willen slaan. Ze kiezen daarom liever voor dure auto’s die minder in het dagelijkse verkeer opvallen. Denk daarbij onder meer aan Audi’s en BMW’s in de hoogste prijsklassen.

Verzekeraars vergelijken loont

Porsche-bezitters die geen trek hebben in het betalen van hoge autoverzekeringspremies doen er zonder meer goed aan om de aanbiedingen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierdoor is de kans groot dat je alsnog een goedkope autoverzekering kunt vinden voor je Porsche. Dat kost wellicht wat tijd en moeite, maar dat is het zeker waard. In sommige gevallen kan er zelfs specifiek maatwerk worden geleverd, zodat u precies dat verzekert waar u assurantie technisch gezien voor uw Porsche het meeste behoefte aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *