Velgentrends voor Porsche

Iedereen heeft zijn eigen redenen om een Porsche te kopen. Maar we zijn het er allemaal wel over eens dat het uiterlijk van een Porsche erg karakteristiek en mooi is. De ronde vormen, de nadruk van de koplampen, het design. Over elk visuele onderdeel van de auto is nagedacht. Tot aan de uitlaat en de inham voor de uitlaat in het bodywerk aan toe. Ook bij het interieur is niks aan toeval overgelaten schreven we over de Techart.

Een soms onderbelicht onderdeel van het exterieur zijn velgen. En dat is eigenlijk vreemd want als je naar de buitenkant van een auto kijkt, dan zul je zien dat de velgen een enorm groot onderdeel vormen van de zijkant van de auto. Je kan eigenlijk niet naar de zijkant van jouw Porsche kijken, zonder dat velgen daar een groot onderdeel van uitmaken.

Maat

Welke trends zien we de laatste jaren op het gebied van velgen voor Porsches? Er is een lange tijd geweest dat “hoe groter, hoe beter”. Dit speelt nog steeds, alleen is dat wel iets aan het afnemen. Houdt er rekening mee dat met grotere velgen/banden/wielen de afwijken van je teller kan ontstaan en ook het rijgedrag kan anders worden bij erg grote velgen.

Kleur

In de meeste gevallen zijn velgen zilver. Als je stilstaat bij het stoplicht, moet je maar eens om je heen kijken. Vrijwel alle velgen hebben die kleur. Bij Porsche is dat niet veel anders. Mocht je naar Porsche meetings gaan, dan kan je daar rondkijken en zal het je ook snel opvallen. De laatste tijd komt er echter steeds meer vraag naar donkere -zwarte of antraciete- velgen. Dit kan je ook in de gallerij op https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/porsche zien.

Het kan echter zo kleurrijk als je zelf wilt, er zijn rode, gele, blauwe, witte velgen. Noem maar een kleur en het is te verkrijgen. Met zilver of donker zit je wel veiliger – hoewel rode velgen een runner up zijn.

Design

Kwa design is er altijd al veel variatie geweest. De laatste jaren zijn ontwerpers creatiever geworden door spaken niet recht te maken of te laten lijken. Dit geeft de illusie van kromme spaken die je auto sneller lijken te laten rijden vanaf de zijkant. Ook zijn er sommige dubbele spaken. Dit zijn twee spaken die als setje dicht bij elkaar zijn geplaatst. Dit geeft een uniek stijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *