Wat zijn de basisonderdelen van de BMW en wat doen ze?

BMW’s zijn een luxe auto, dus het is belangrijk om te weten hoe je auto werkt. Een BMW bestaat uit veel verschillende onderdelen die samenwerken om je rijervaring veilig en plezierig te maken. Als je weet wat elk onderdeel doet, zoals een BMW krukassensor, kun je begrijpen wat er mis kan gaan als er iets raars aan de hand is of kapot gaat op de weg.

Nokkenas sensor

De BMW nokkenassensor wordt gebruikt om de rotatie van de motor te meten. Het stuurt signalen naar het motormanagement systeem die aangeven waar de nokkenas draait. De sensor bevindt zich in een soort behuizing in de buurt van de uitlaatklep en er komen een aantal draden uit die verbinding maken met andere onderdelen of systemen in je auto.

Krukassensor

De krukassensor is een apparaat dat wordt gebruikt om de rotatiesnelheid van de krukas te meten. Het signaal van deze sensor vertelt de motor regeleenheid (ECU) hoe snel deze moet draaien op basis van de versnelling waarin je je bevindt, waar je je bevindt en andere factoren. Hier is een voorbeeld van wat er zou kunnen gebeuren als er problemen zouden zijn met je krukassensor. Je voertuig staat in de parkeerstand maar rijd nog steeds reed, of start zelfs helemaal niet meer. Als geen van deze dingen met je auto gebeurt, is er misschien helemaal niets mis mee.

Wielen

De wielen zijn het deel van de auto dat contact maakt met de weg. Ze zijn gemaakt van metaal of plastic en zijn vastgeschroefd aan een naaf die aan je auto is bevestigd. De naven zijn voorzien van lagers waardoor ze rond een as kunnen draaien.

Motor

De motor is het hart van je auto, dus het is logisch dat dit onderdeel de meeste aandacht en zorg vraagt. De motor bestaat uit vele onderdelen, elk met zijn eigen specifieke functie om je auto soepel te laten lopen.

Remmen en rotoren

Het remsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste hiervan zijn de remmen en rotoren. Een rotor is een apparaat dat fungeert als een scharnierende plaat waarop beide remblokken zijn gemonteerd. Wanneer je op je rempedaal drukt, zorgt hydraulische druk ervoor dat zuigers in je remklauwen naar binnen worden gedrukt en op het oppervlak van de rotor klemmen, waardoor je voertuig wordt vertraagd of gestopt.

Uitlaatsysteem

Het uitlaatsysteem van je auto is het onderdeel van je voertuig dat de uitlaatgassen van de motor afvoert. Het bestaat uit pijpen en geluiddempers, die samenwerken om je auto zowel veilig als krachtig te houden. Het uitlaatsysteem is belangrijk voor de veiligheid omdat het voorkomt dat je auto oververhit raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *